Vakfımız mütevelli heyet üyelerinden ebediyete intikal etmiş üyelerimize Allah’tan rahmet diliyor, Saygı ve Minnetle anıyoruz.
B- Üye Alımı
I. Vakıf, hizmetlerinin devamı için her yıl alınacak üye sayısı, ikiyi geçemez. Alınacak üyeler, talepleri halinde aşağıdaki şartlarla ve aşağıdaki şartları taşıyan kişiler arasından belirlenir:
1.Kategori; Her yıl Kültür, sanat, turizm, edebiyat, eğitim, sağlık, sosyal yardım ve spor konularında Şanlıurfa’ya hizmetleri ve/veya bu hususlarda eser yayınlamış olma gibi katkıları bulunanlar arasından yönetim kurulunca uygun görülen gerçek kişiler.
2.Kategori; O yıl için belirlenmiş olan en yüksek devlet memuru brüt aylığının en az 10 katı tutarında nakdi veya eşdeğeri olan aynı bağış yaparak katkıda bulunanlar arasından yönetim kurulunca uygun görülen gerçek veya tüzel kişiler.
3 Her yıl alınacak üyelerden en az birinin 1. kategoriden olması zorunludur.
II. Yönetim kurulunca önerilen adaylar arasından genel kurulda en çok oyu olan kişiler kendi kategorisinden üye olarak seçilmiş olur. Oylama, adayların isimlerinin ve kategorilerinin yazılı olduğu pusulalarda, mütevelli heyetince işaretleme suretiyle gizli olarak yapılır. Bu pusulalar, Genel Sekreterlikçe hazırlanır. Oylamayı divan başkanı yönetir. Oyların eşit olması halinde eşit oy alanlar Genel Kurulda yeniden oylanır. Tekrar eşitlik olması halinde kazanan adayın belirlenmesi için Genel Kurul huzurunda kura çekilir.
III. Kuruluşta kurumlarını temsilen Vakıf senedinde mütevelli heyet üyesi olarak yer alanlar görevlerinden ayrıldıklarında mütevelli heyet üyelikleri devam eder. Sonradan kurumlarını temsilen mütevelli heyete katılanların üyelikleri kurumlarındaki görev süreleri ile sınırlıdır.
MÜTEVELLİ HEYETİN GÖREVLERİ
Madde-8:
(1) Vakıf amacını gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları yapmak, bu çabaları programa alıp yürütülmesini, düzenlemek, denetlemek,
(2) Yönetim Kurulunun seçimle gelecek olan asil ve yedek üyelerini açık ve gizli oyla seçmek, aklamak
(3) Denetleme Kurulunun asil ve yedek üyelerini açık veya gizli oyla seçmek,
(4) Yönetim Kurulunca düzenlenen çalışma raporu ile bilanço ve gelir ve giderlerini incelemek, ibrası hakkında karar vermek,
(5) Denetim Kurulunun raporlarını incelemek ve ibra etmek,
(6) Vakıf senedinde değişiklik yapmaya karar vermek,
(7) Yönetim Kurulunca sunulan diğer işleri görüşüp karara bağlamak,
(8) Vakfın feshi veya tasfiyesine karar vermek.
(9) Kanunca ve ilgili mevzuatla verilen diğer yetkileri kullanmak
MÜTEVELLİ HEYET TOPLANTILARI
Madde-9:
a) Olağan toplantılar:
b) Olağanüstü toplantılar;
c) Olağan veya olağanüstü toplantı ayrımı yapılmaksızın, Vakıf senedinde yapılacak değişiklikler, vakfın feshi ve tasfiyesi gibi kararların alınabilmesi için, ilk toplantıda mütevelli heyet üye sayısının en az 2/3 ‘ünün, ikinci toplantıda ise salt çoğunluğunun hazır bulunması zorunlu olup, karar yeter sayısı toplantıya katılanların 2/3’ dür.